Lopende projecten

 

Sector

 • Po

Vakgebied

 • Nederlands

Leerplankundig thema

 • Beleid
 • Doelen
 • Vakvernieuwing & vakdidactiek

Trefwoorden

 • Taalspecialist
 • Taalcoördinator

Landelijk Netwerk Taal in het basisonderwijs

26-10-2015

LNT-carrousel-1.jpg

Netwerk van zo'n 1200 taalcoördinatoren, taalspecialisten en andere geïnteresseerden in het taal in het basisonderwijs! 

Het netwerk richt zich op en heeft belangstelling voor thema's uit de driehoek wetenschap, beleid en praktijk op het gebied van taalonderwijs op de basisschool. Het netwerk is:

 • een ontmoetingsplek voor mensen werkzaam of geïnteresseerd in het taalonderwijs op de basisschool: ervaringen uitwisselen, gebruik maken van elkaars deskundigheid.
 • een kennisplatform voor het delen van kennis en inzicht op het gebied van beleid, wetenschap en praktijk: gezamenlijk deskundigheid op te bouwen.
 • een aanspreekpunt dat adviezen of opinies kan verwoorden op het gebied van taal in het basisonderwijs: gezamenlijke standpunten formuleren. 
Bij het ontwikkelen en uitvoeren van taalbeleid op school speelt de taalcoördinator een cruciale rol. Daarom besteedt SLO aandacht aan vragen die bij taalcoördinatoren leven en aan actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor het werk van een taalcoördinator. Voor taalspecialisten die werkzaam zijn als onderwijsadviseur in het basisonderwijs is er tijdens netwerkbijeenkomsten veel aandacht voor actuele ontwikkelingen in het taalonderwijs, die vervolgens gekoppeld worden aan het werk van een taalspecialist.


Komende activiteiten

 • De eerstvolgende gezamenlijke netwerkdag van het LNT is op donderdag 28 september 2017
 • Op woensdag 8 november 2017 gaan we samen in gesprek over actuele thema's uit het taalonderwijs (van 16u tot 20u).
 • De netwerkdagen in 2018 zijn op 5 april 2018 (taalcoördinatoren); 12 april 2018 (taalspecialisten) en 27 september 2018 (gezamenlijke netwerkdag)

Lidmaatschap van het Landelijk Netwerk Taal

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van het Landelijk Netwerk voor Taal in het basisonderwijs, dan kunt u gratis lid worden van het netwerk. Stuur dan een mail onder vermelding van het Landelijk Netwerk Taal naar primaironderwijs@slo.nl en vermeld daarin uw gegevens, functie en werkplek.

Als lid van het Netwerk ontvangt u regelmatig digitale nieuwsbrieven met relevante berichtgeving over taal in het basisonderwijs en wordt u uitgenodigd voor de landelijke netwerkdagen en andere brainstorm- en discussieavonden.

Daarnaast kunt u zich aanmelden voor Tijdschrift Taal. SLO maakt dit tijdschrift in samenwerking met LOPON2 en EDventure. Het tijdschrift  is primair bedoeld voor onderwijsadviseurs en taalspecialisten van begeleidingsdiensten en opleiders taal van lerarenopleidingen basisonderwijs in Nederland en Vlaanderen, maar daarnaast ook interessant voor onderzoekers, taalcoöordinatoren, inspecteurs en uitgevers. Wie tot de doelgroep behoort en het tijdschrift in gedrukte vorm wenst te ontvangen kan zich aanmelden door een mail te sturen naar de redactie.

Verslagen van eerdere netwerkdagen

De netwerken bestaan beide al meerdere jaren. De verslagen van eerdere activiteiten zijn op deze pagina terug te vinden.  

 Nieuws

 

 

Verschenen: Tijdschrift Taal nr 11!52762htmlaspx25-9-2017 12:26:5356False
Verschenen: Tijdschrift Taal nr 10!15746htmlaspx25-9-2017 12:26:53172False
Verschenen: Lezen in het basisonderwijs opnieuw onderzocht15741htmlaspx25-9-2017 12:26:53202False

Contactpersoon

 Agenda

 

 

Netwerkdag taal in het basisonderwijs | LNT27-9-2017 22:00:00http://nederlands.slo.nl/agenda-overzicht/netwerkdag-landelijk-netwerk-taal-in-het-basisonderwijsNetwerkdag taal in het basisonderwijs | LNT
Gesprekstafels rond actuele thema's7-11-2017 23:00:00http://nederlands.slo.nl/agenda-overzicht/gesprekstafels-rond-actuele-themasGesprekstafels rond actuele thema's