Lopende projecten

 

Sector
  • Po
Vakgebied
  • Nederlands

Verschenen: Tijdschrift Taal nr 13

30-9-2018

​Tijdschrift Taal nummert 13 is verschenen. Niet meer uitgegeven door SLO, maar door Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum , zodat het tijdschrift toch kan blijven bestaan.

Het Tijdschrift Taal voor Opleiders en Onderwijsadviseurs is een samenwerkingsproject tussen LOPON2, EDventure en SLO. Het tijdschrift publiceert semi-wetenschappelijke artikelen die de dialoog voeden over doelen, inhouden en organisatie van het leren van taal, met de nadruk op primair onderwijs. In het tijdschrift wordt aandacht besteed aan 'good practices', aan recente wetenschappelijke inzichten en aan de legitimering van keuzes rond taal in het primair (en soms voortgezet) onderwijs. De vakgerelateerde informatie en voorbeelden die het tijdschrift biedt, moeten opleiders en onderwijsadviseurs bewegen om samen te werken aan de verbetering van het taalonderwijs.

Het tijdschrift biedt een duidelijke inhoudelijke meerwaarde ten opzichte van praktisch gerichte, vakdidactische vakbladen. De informatie die wordt geboden inspireert, is geschikt om toe te passen in de praktijk van opleiders en onderwijsadviseurs, en is voldoende wetenschappelijk onderbouwd.

Het tijdschrift is bestemd voor opleiders van lerarenopleidingen basisonderwijs en taalspecialisten die als adviseur werkzaam zijn in het basisonderwijs in Nederland én Vlaanderen.

Contactpersoon