Lopende projecten

 

Sector
  • Po
Vakgebied
  • Nederlands
Vakinhoud
  • Leesvaardigheid

Peiling Leesvaardigheid: denkt u mee?

29-11-2018

​In het voorjaar van 2020 gaat de Onderwijsinspectie een peiling uitvoeren naar het aanbod en de leerresultaten van het domein lezen aan het einde van de basisschool. Om deze peiling goed te laten verlopen ontwikkelt SLO een domeinbeschrijving. Dit doen we in samenspraak leraren, schoolleiders, opleiders en 'domeinexperts' – met u!  

Op donderdag 29 november van 16:00 u tot 18:30 uur organiseren we daarom een bijeenkomst op SLO Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst leggen we u de vraag voor welke de doelen uit dit domein in het peilingsonderzoek ten minste getoetst moeten worden om de leesvaardigheid van leerlingen vast te stellen. Ook stellen we de vraag welke factoren die mogelijk van invloed zijn op de resultaten, in de peiling meegenomen moeten worden. Dit laatste doen we aan de hand van de reviewstudie die voor dit doel uitgevoerd wordt door Thoni Houtveen en Roel van Steensel. Zij zullen de opzet van deze studie tijdens de bijeenkomst presenteren. 
 
Ter voorbereiding op deze bijeenkomst vragen we u een discussiestuk te lezen dat u twee weken voor de bijeenkomst van ons zult ontvangen. Ook vragen we u de discussievragen die we bij het stuk leveren voor te bereiden. Tijdens de bijeenkomst gaan we aan de hand van deze vragen met elkaar in gesprek.   

We hopen dat u mee wilt denken over wat er getoetst moet worden binnen het domein lezen.

Deze bijeenkomst zit vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

Contactpersoon