Lopende projecten

 

Sector

  • Basisonderwijs

Vakgebied

  • Nederlands

Vakinhoud

  • Schrijfvaardigheid

Landelijke peiling Schrijfvaardigheid: denkt u mee?

22-6-2017

In 2018/9 gaat de Onderwijsinspectie een peiling uitvoeren naar het aanbod en de leerresultaten van het domein schrijfvaardigheid aan het einde van de basisschool. Om deze peiling goed te laten verlopen ontwikkelt SLO een domeinbeschrijving. Dit doen we in samenspraak leraren, schoolleiders en 'domeinexperts' – met u!

Vandaar dat we u willen uitnodigen voor een bijeenkomst op donderdag 22 juni van 16:00 u tot 20:00 uur op SLO Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de wettelijke eisen voor het domein schrijfvaardigheid en proberen we gezamenlijk vast te stellen welke  doelen en inhouden in de peiling moeten worden meegenomen.  

Ter voorbereiding op deze bijeenkomst vragen we u een discussiestuk te lezen dat u twee weken voor de bijeenkomst van ons zult ontvangen. Ook vragen we u de discussievragen die we bij het stuk leveren voor te bereiden. Tijdens de bijeenkomst gaan we aan de hand van deze vragen met elkaar in gesprek. 

We hopen dat u mee wilt denken over wat er getoetst moet worden binnen het domein schrijfvaardigheid. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door te mailen naar LNT@slo.nl. Er is plaats voor zo'n 40 deelnemers. Voor soep en broodjes wordt gezorgd.

Voor meer informatie over de bijeenkomst en de domeinbeschrijving kunt u contact opnemen met Mariëtte Hoogeveen. ​

Contactpersoon