Lopende projecten

 

Sector

  • Jonge kind
  • Po

Vakgebied

  • Nederlands

Kletskoppen Kindertaalfestival

28-10-2017

Het Kletskoppen Kindertaalfestival is een wetenschapsdag voor de hele familie. Kinderen van 0 tot 12 jaar en hun (groot)ouders kunnen hier spelenderwijs ontdekken hoe mensen van jongs af aan leren communiceren door middel van taal. Zowel voor kinderen als volwassenen zijn er activiteiten, interactieve demonstraties en informatieve praatjes over hoe kinderen leren praten. Ook komt (kinderboeken)schrijver Jaap Robben naar het festival om voor te lezen uit zijn werk. Kijk hier voor het programma.

Het Kletskoppenfestival wordt georganiseerd door taalonderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek in Nijmegen. Zij houden zich op verschillende manieren allemaal bezig met kindertaalontwikkeling: van baby’s tot tieners, van gesproken taal tot gebarentaal en van eentaligheid tot meertaligheid. Op het Kletskoppenfestival laten zij zien wat zij precies doen, waarom onderzoek zo belangrijk is en hoe interessant het leren van taal is.

 

Het festival vindt plaats op zaterdag 28 oktober 2017 in Bibliotheek de Mariënburg en Arthouse LUX, te Nijmegen en de toegang is gratis.